Tilhengerdeler - sørg for sikker trafikk

Prosessen med å kjøpe et godt hengeropphengssystem eller en aksel for en tilhenger er ikke vanskelig. Hvis du forstår formålet og funksjonen til hver del, kan du enkelt velge de beste komponentene for dine spesifikke behov.

tilhenger deler

Velg tilhenger deler av god kvalitet

Kort sagt, du må undersøke kvaliteten og påliteligheten til hver del for å være sikker på at du velger tilhenger deler av høy kvalitet. Da bør du sjekke ut Nettotrailer.no

Det er en rekke faktorer å ta hensyn til når du velger tilhengerdeler. Du bør se på kvaliteten og påliteligheten til hver del, holdbarheten og hva den koster. Det er noen få produkter som har vært kjent for å yte bedre enn andre over tid, så det er verdt å finne ut hvilke produkter som har blitt godt mottatt av andre kjøpere.

Det beste er å kjøpe gode merkevarer som Al-Ko, Knott med videre, for det er de tilhengerdelenbe som brukes originalt på en mengde ulike hengerfabrikanter - og som fungerer år etter år uten problemer.

Akslinger og oppheng

Fjæring og hjulopphenger er den dyreste tilhengerkomponenten. Den er designet for å håndtere vekten av tilhengeren og bestemmer også hvor godt tilhengeren håndterer å frakte tunge gjenstander. Når du kjøper et opphengssystem, må du velge for riktig vekt. Hvis du velger feil type (for for lett vekt), vil tilhengeren slite når den blir overbelastet, og i værste fall så faller den fra hverandre i bruk.

En enkelt aksel skal brukes på en liten henger. Men ofte er det to akslinger på lengre hengere og tilhengere som er laget for å bære mye last.

Når du skal erstatte en aksling så er det viktig at du erstatter med samme del, eller en del som original produsent anbefaler/ godkjenner.

Bremser til tilhengeren

deler for tilhenger bremseMange tilhengere har bremser, og da er det en påløpsbrems. Den fungerer slik at når bilen reduserer farten raskere enn tilhengeren (bremser) så trykkes tilhengeren mot bilen, og da trykkes også en brems inn på tilhengeren. Denne gjør at bremseskoene presses mot bremsetromlene, og tilhengeren bremser.

Når bilen igjen aksellerer så vil påløpsbremsen trekkes ut, og tilhengeren vil ikke lenger bremse.

Normale slitedeler på bremsene er selve påløpsbremsen (den som kulefestet henger på), bremseskoene og bremsetromlene. I tillegg må bremsewire byttes innimellom.

Bremsene slites mest på båthengere, da de ofte er i bruk ved saltvann og lett kan få saltvann inn i tromlene. Og som kjent så ruster bremsene lett da.

Kulekobling

Mange ønsker å bytte kulekoplingen fordi det er krav om sikkerhetskule for Tempo 100 godkjenning. Ellers er det ikke så vanlig å bytte selve kulekoblingene.

Tips til kjøring med henger

Hvis du ikke vet hvordan du kjører bil med tilhenger, sett av tid til å trene på forskjellige manøvrer på en åpen parkeringsplass. Reversering kan være svært vanskelig fordi du må snu bilen i motsatt retning for å flytte tilhengeren i den retningen du har tenkt å gå. Det vil si at du må først styre bilen mot venstre for å få vridd tilhengerens vinkel slik at den vil gå mot høyre. Men når tilhengeren går mot høyre så må du også til slutt vende hjulene på bilene til høyresving, slik at hele vogntoget beveger seg mot høyre.